La Bouteille Roggel Besloten Wijnhuis
 

Proeverijen

Wijn staat bijna altijd garant voor gezelligheid en genieten, daarom biedt La Bouteille u graag de mogelijkheid gezellig wijn te proeven met familie, vrienden, collega’s of clubgenoten. Tijdens deze proeverijen maakt u kennis met verschillende wijnen uit diverse landen en leert u deze op de juiste manier proeven; zo kunt u stukje bij beetje uw eigen wijnvoorkeur bepalen.

Naast het proeven en beoordelen komen ook de achtergronden van de wijnen, druiven, wijnhuizen en wijnlanden aan bod; wij zullen u er met plezier van alles over vertellen. Kortom, een proeverij staat garant voor een leuke, smakelijke kennismaking met de wijnwereld!

Gemiddeld worden de proeverijen gehouden voor zo’n 10 à 20 personen; een groep die u uiteraard ook zelf kunt samenstellen. Mocht u echter een grotere groep in gedachte hebben, aarzel dan niet om ons te bellen!

 

Het programma

Voorafgaand aan de wijnproeverij selecteren wij 10 wijnen die tijdens de proeverij aan bod komen. Indien u zelf geen specifieke wensen hebt, stellen wij een zo gevarieerd mogelijke selectie samen. Zo kunt u kennismaken met diverse wijnsoorten (witte, rosé, rode en mousserende wijnen) die afkomstig zijn uit verschillende landen.

De wijnproeverij begint met een introductie over het proeven en beoordelen van de wijnen. Vervolgens krijgt iedereen een formulier voor proefnotities en gaan wij dieper in op de wijnen. Als het proeven begint worden de wijnen met elkaar vergeleken. De nadruk ligt hierbij op de verschillende druivenvariëteiten en de kenmerken van deze druivenrassen, en wijnlanden. Een wijnproeverij duurt zo tussen de 1,5 en 2 uur.

Na afloop van een proeverij mag je natuurlijk blijven om nog na te genieten van een van de favoriete wijnen, als deze nog voor handen is tenminste.

Een wijnproefavond georganiseerd door La Bouteille staat garant voor kennis, kunde en gezelligheid!

Voor meer informatie, mail of bel met Marlie van Houtum-Seerden.